Een beeld zegt meer dan 1000 woorden

Ondanks het feit dat ik van schrijven houd, deze keer toch een beeldverhaal. Het cliché is hier namelijk zeker waar: soms zegt een beeld meer dan duizend woorden. En omdat ik het toch niet helemaal laten kan, toch bij elke fotoserie een klein verhaal!

De eerste serie hoort bij het -inmiddels bekende- thema transport. Een selfie met de twee mannen op de fiets in het drukke verkeer is een onmogelijke opgave. Daarom maar een iets minder uitdagend alternatief: wat vervoert mijn fiets zoal nog meer? 5 Broden bijvoorbeeld (met voor de kenner wat sluikreclame voor House of Einstein), of ‘potgrond universeel’ (ja, het staat er echt!) en een plant. Wanneer ik geen bagage heb, gebruik ik liever de oude fiets van mijn vader, die in Tainan aan z’n derde leven begonnen is (die fiets dan he). Op de foto staat ‘ie in de ‘fietsenstalling’. Zo ziet het er hier op een mooie dag uit bij het strand. Want, zoals gezegd: fietsen doe je hier niet en op het strand liggen al helemaal niet!

Verder zie je hier nog wat een Taiwanees zoal meeneemt op zijn/haar scooter/fiets: alles. Zo gek ben ik dus nog niet. Dat ‘alles’ is overigens vaak gescheiden afval, dus óf karton, óf plastic, enzovoort. Deze variant met karton én een monitor is dus wel bijzonder!

Tenslotte nog een illustratie van hoe betaald parkeren hier geregeld is. Je kunt er geen bekeuring voor krijgen, al was dat wel het eerste waar Wouter aan dacht bij het zien van zijn eerste bonnetje achter de ruitenwisser. Maar je parkeert hier je auto en vervolgens stempelt een heer of dame elk uur je bonnetje af. Dat neem je binnen een aantal dagen mee naar de convenience store om te betalen. Klaar is Kees!

In het thema decoratie: Taiwanezen houden van versiering, kitsch, schreeuwerigheid. Soms pakt dat leuk uit: vrijwel elk elektriciteitskastje is voorzien van een kleurrijke beschildering of reclame. Ook mijn koffie ziet er regelmatig behoorlijk kunstig uit. Voordeuren en etalages zijn eveneens een plek om je uit te leven. Om de één of andere reden verdwijnt de winter/kerst hier nooit helemaal uit het straatbeeld. Sneeuw? In mei? In Tainan?

Bij diverse vieringen heb ik ronde borden met bloemen en spreuken zien staan. Ik ben nieuwsgierig wat de betekenis hiervan is, maar daar ben ik helaas nog niet achter…

En dan tenslotte nog de bonuscategorie ‘je hoort er hier echt bij, als…’ Met veel dank aan een superlieve Taiwanese dame voor alle vertalingen hebben Floris en Felix nu hun eigen Taiwanese versie van het consultatiebureauboekje. Inclusief inentingsoverzicht en in het geval van Floris zelfs al de eerste twee inentingen. Die superlieve dame bleek ik al eerder ontmoet te hebben bij een Paasactiviteit, wat een toeval in deze miljoenenstad!

Op 28 mei ontving ik een heuse ‘presidentiële melding’ op mijn telefoon. Nou, dan hoor je erbij hoor! Ik las het zelfs op nu.nl, dit was de militaire oefening vanwege het conflict tussen China en de ‘afvallige provincie’ Taiwan. Een half uur lang werd elke Taiwanees geacht binnen te blijven en te schuilen voor de fictieve Chinese aanval. Indrukwekkend hoe stil het op straat was!

En jawel, om af te sluiten met een lang verwachte ontknoping: het spoelglansmiddel bleek gewoon uitverkocht bij de Carrefour. Schoonmama heeft dus voor niks een koffer vol verscheept!

2 gedachtes over “Een beeld zegt meer dan 1000 woorden

  1. Dat van het glansspoelmiddel vind ik toch echt wel het mooiste van het hele verhaal, wat een grap. dank weer voor het leuke verhaal! Groetjes, Anne-Meike

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s