Back to school!

Langzaam maar zeker begint er ritme en structuur te komen in ons Taiwanese leven en zijn we niet meer de hele dag bezig met het regelen van de meest onbenullige zaken (hoe ontstop je hier het afvoerputje?). Felix heeft het enorm naar zijn zin op de opvang, geniet van het lokale eten en groeit hard uit zijn kleren en luiers. Van Floris’ juf heb ik inmiddels het eerste opgenomen bericht ontvangen waarin hij Chinees spreekt. Wouter is naar het nieuwe ASML-kantoor verhuisd, inclusief flexwerkconcept maar mét inflexibele eigen ‘managersparkeerplek’.

ToelatingTijd dus voor mij om nieuwe dagbestedingen te zoeken! De eerste stap is gezet: ik heb me ingeschreven bij de lokale universiteit en ga vanaf eind juni 20 uur per week Chinees leren. Met die 1,5 uur per week die we nu via ASML krijgen, ga ik het hier niet redden! De officiële ‘admittance letter’ volgt nog per post, maar de digitale bevestiging is inmiddels binnen. Net als het formulier om me in te schrijven voor een ‘dorm’. Lastige keuze, blijf ik in ons fijne appartement of verhuis ik naar een shared room…

De keuze om Chinees te gaan leren en niet hard te zoeken naar een baan heb ik overigens weloverwogen gemaakt. Hier in Tainan zijn internationale bedrijven lastig te vinden, daarvoor moet je echt in Taipei zijn. Daar heb ik wel een aantal interessante vacatures langs zien komen, maar de reistijd bedraagt al gauw 4 uur (oftewel 8 uur per dag). Dat gaat me (letterlijk) wat te ver! Bovendien ben ik waarschijnlijk geen aantrekkelijke kandidaat, omdat de kans groot is dat ik binnen afzienbare tijd weer vertrek. Tel daar nog bij op dat ik nog wat andere ambities en plannen heb, er nog steeds van alles te regelen is en ik ook de luxe heb dat ik niet hóef te werken. En dan is er nog mijn liefde voor taal, kortom: dit lijkt me voor nu een wijs besluit.

Om me dan ook vanaf nu als een niet werkende expat-vrouw te gaan gedragen, heb ik meteen maar een afspraak bij de kapper laten maken. Met de nadruk op ‘laten’ natuurlijk. Want zo doe je dat (of was het toch omdat je hier echt nergens komt zonder Chinees?). Ik ben benieuwd wat de ‘hair designer’ ervan gaat maken!

 

2 gedachtes over “Back to school!

  1. Wat supercute om Floris te horen praten in het Chinees! Volgende luisterfragment van jou, Eva? 🙂
    PS Ik vind het erg leuk om op deze manier up to date te zijn van jouw avonturen in Tainan, ga zo door!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s