Wat je niet vindt in een Taiwanese supermarkt…

Tijdens onze voorbereidingstrip hebben we uiteindelijk ook vast een rondje door onze nieuwe buurt gefietst (over transport volgt overigens later meer!). Supermarkten: check. Night market: check. Drogist: check. Meubelzaak: check.  De supermarkten hebben we meteen ook even van binnen bekeken. Wat is het assortiment en welke Nederlandse (eet)gewoonten zullen we toch echt snel aan moeten passen omdat de benodigdheden niet te krijgen zijn?

Wie nu een spannend verhaal verwacht, hoeft niet verder te lezen. De verschillen in de supermarkt zijn kleiner dan ik verwachtte. Vrijwel alles is te vinden, als je maar lang genoeg zoekt (en Google translate bij de hand houdt!). Brood is hier wel een bijzonderheid, zakken rijst van minder dan 5 kg eveneens. Wat meehelpt, is dat het Franse Carrefour al sinds 1989 in Taiwan gevestigd is en ook het Amerikaanse Costco (ook hierover later meer) doet al sinds 1997 mee.

Spoelglans?

Nee… Wat echt een (luxe)probleem is? De vaatwasser! Want waar vind je vaatwasserblokjes, spoelglans, onthardingszout? En hoe heet dit in het Mandarijn? Het is niet te vinden naast de enorme verpakkingen vloeibaar afwasmiddel, wat er op wijst dat een vaatwasser nog geen algemeen goed is. Maar ja, om ‘m daarom dan maar niet meer te gebruiken is ook zo wat. De zoektocht heeft echt wel even geduurd. Uiteindelijk vonden we de blokjes toch in de Costco en de spoelglans en het onthardingszout in de Carrefour. Tevreden dachten wij dus de vaatwasser weer te kunnen draaien, maar helaas. Het flesje spoelglans bleek vaatwasserreiniger. Dat staat er nota bene zelfs in het Nederlands op… Deze zoektocht wordt dus nog vervolgd!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s